Foodfestival i september

Dette var det første år, hvor danmarks biavlerforening deltog med en bod på foodfestivalen. Boden blev passet af engagerede lokale små-biavlere fra de Østjyske lokalforeninger. Oplevelsen var god.


Foreningens bod på foodfestivalen havde mange nysgerrige besøgende.
Gæsterne stillede mange gode spørgsmål, imens at der blev smagt på forskellen imellem forårs-, sensommer-, linde- og lyng-honning. – For nørder som os er det rart at se interessen for eller åbenbaringen over at honning ikke bare er honning hos andre ikke-nørder.

>>Hvilken honning er så bedst?<< eller >>Hvilken honning ville du vælge?<< lød spørgsmålet ofte, Hvortil svaret jo er klart, – at man jo bør have flere honninger stående i skabet. – En til hvert humør eller lejlighed 🙂

Ud over honning kunne gæsterne stifte bekendskab med smagen af pollen og bl.a. propolis-tinktur og læbepomade med bivoks.

Find en lokal biavler at købe honning hos på vi-elsker honning.dk

Enkelte besøgende var bekendt med situationen omkring mærkning af dansk kontra udenlandsk honning. Der blev spurgt til hvordan man kan være sikker på at købe dansk honning. Andre der lyttede med blev forbavsede over fænomenet med honning og den mærkelige ordlyd “dansk produceret”. I dag er der nemlig ingen hindring i den danske fødevarelovgivning for, at man importerer udenlandsk honning, tapper den på glas i Danmark og så påklistre ordene “Dansk produceret”, – hvilket må siges at være en vildledning af forbrugerne! – Lad os håbe at at fødevarestyrelsen vil ændre praksis. – For det er gak.

Lovkrav om mærkning af udenlands honning

>>Blanding af honning fra lande i/udenfor EU<<

Kunderne i detailbranchen kan dog stadig kende forskel ved at kigge efter teksten med de små bogstaver. Det er nemlig et lovkrav at udenlands honning skal mærkes med ophavet så som at være ‘fra lande i EU’ eller ‘fra lande udenfor EU‘.

Weekenden bragte en del byger ind over boden på Tangkrogen. Om fredagen blev boden så snedigt indrettet at besøgende kunne træde ind under teltdugen, hvilket både indbød til mere dialog og til læ for gæster mens bygerne kom forbi. En god ide til næste festival.

En regnbue over Århusbugten blev det også til